top of page

Tule taidekurssille Nizzaan!

Ohjaajana vuoden 2023 tekstiilitaiteilija ja taidepedagogi Laura Isoniemi

Järjestämme keväällä 2024 kaksi taidekurssia, jotka hyödyntävät ja ammentavat ranskalaisesta kulttuurista, taiteilijoista ja nizzalaisesta ilmapiiristä sekä sen tarjoamista palveluista ja olosuhteista.

Kukkameri -kurssi 18.-23.3.2024

 

Itseni äärellä -kurssi 8.-13.4.2024

Kurssit järjestetään jos osallistujia saadaan mukaan vähintään 8. 

Matka Nizzaan, majoitus ja ruokailut eivät sisälly kurssin hintaan – kurssilaiset saavat halutessaan Marivieran kautta majoituksen alennushintaan.

IMG_2540.jpeg

Laura Isoniemi

 

 

Taiteen maisteri, taidepedagogi ja tekstiilitaiteilija Laura Isoniemi on toiminut kolmekymmentä vuotta taiteen ja suunnittelun opetustehtävissä Aalto-yliopistossa ja tehnyt pitkän uran freelancerina.

Hän on opettanut lukuisissa korkeakouluissa, sekä kotimaassa että ulkomailla. Isoniemen opettamat menetelmät kumpuavat hänen omasta taiteellisesta työstään, jonka ydintä ovat kokeellisuus ja luova ajattelu. Leikin elementit, taideterapian menetelmien soveltaminen ja kokeellisuus ovat opetuksen keskeisiä sisältöjä. Isoniemi oli 2023 Vuoden tekstiilitaiteilija.

 

Monialainen, innostava toimija


Laajan kokemuksensa luovuuden opetuksesta ja kuviosuunnittelusta Isoniemi on koonnut kirjoittamaansa Kuviollinen mieli -kirjaan (Aalto ARTS Books, 2019). Isoniemeä kiitetään erityisesti luovaan ajatteluun kannustavasta pedagogiikasta sekä innovatiivisista suunnittelumenetelmistä.

Kukkameri -kurssi 18.-23.3.2024

Kukkameri -kurssilla perehdytään kukkien anatomiaan ja niiden olomuotoon taiteen keinoin.

Kurssilla toteutetaan 2 kukkamandalaa, 3 kukkatutkielmaa eri tekniikoilla ,oma värikartta isompaa kukkasommitelmaa varten sekä tuotetaan kukka-aiheinen tarjotin. Kurssin aineistokeruu tapahtuu Rotschild-kartanon puutarhassa , Nizzan kukkatorilla sekä Matisse -museossa. Kurssi ei edellytä aiempaa osaamista. Tutkimme ja tukitsemme kukkien kieltä ja myös sitä, miten kukat meihin vaikuttavat. Arvioinnit ovat keskustelevia eikä töitä arvostella. Tuloksena on kukkaelämyksiä, oma värikartta, valokuvadokumentit mandaloista, kansio luonnoksista ja tarjotin, jonka saa Suomessa. Tavoite on kukkien näkemisen, tulkitsemisen ja ilmaisun taitojen kehittyminen mahdollisimman inspiroivassa ilmapiirissä ja ympäristössä. Työskentely on rauhallista ja perustuu ohjattuun mutta jokaisen omaan tulkintaan kukista. Jokainen toimii omalla osaamisalueella ohjaajan ja ryhmän tuella. 

Päivät koostuvat aineiston keruusta ja työskentelystä, n. klo 9-17.

Kurssipäiviä tulee yhteensä viisi, viikon keskellä on yksi vapaapäivä. 

Hintaan 750€ sisältyy opetus, museovierailut matkoineen sekä tarvittava materiaali.

Lisää tietoa kurssista info@mariviera.fi

20230817_183343.jpg
flower mandala
20211002_144220.jpg
20230615_175327.jpg
20221202_142720.jpg

Itseni äärellä -kurssi 8.-13.4.2024


Kurssi pureutuu omakuvan kokeellisiin ilmaisutekniikoihin. Kurssilla toteutetaan kymmeniä eri omakuvia, joista jokainen kertoo jotain lisää tekijästään. Eri materiaalit ja tekniikat korostavat ja tuovat esille erilaisia piirteitä tekijästään. Tekniikoina mm. kollaasi, maalaus, raaputtaminen , kokeelliset menetelmät , kierrätysmateriaalit. Kurssi hyödyntää mm. kuva-analyysin keinoja. Aineiston keruuseen käytämme kirpputoria, Fondation Maeght’in  nykytaiteen keskusta ja Chagall -museota. Kurssin tavoitteena uusien tekniikoiden ja eri lähestysmistapojen oivaltaminen omakuvaa tehdessä mahdollisimman inspiroivassa ilmapiirissä. Kurssin arviointi on keskusteleva eikä aiempaa osaamista tarvita. Tavoitteena sekä uusien ilmaisutekniikoiden saavuttaminen että ymmärryksen lisääntyminen omasta itsestään , näkyväksi tuleminen itselleen ja , taiteen keinoin.


Päivät koostuvat aineiston keruusta ja työskentelystä, n. klo 9-17.


Kurssipäiviä tulee yhteensä viisi, viikon keskellä on yksi vapaapäivä. 


Hintaan 750€ sisältyy opetus, museovierailut matkoineen sekä tarvittava materiaali.

Lisää tietoa kurssista info@mariviera.fi

02.jpg
IMG_5130.JPG
_MG_8359.JPG
bottom of page